Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Blogs

Stoor mij niet, ik wil geen contact

Bij de opdrachtgever waar ik op bezoek ben, zitten drie van de vijf aanwezige werknemers achter hun computer met oordopjes in. Men vertelt mij dat dat betekent: ‘Stoor mij niet, ik wil geen contact’. Welke invloed heeft technologie op ons empathisch vemogen? En hoe werkt dat door in de communicatie en samenwerking met anderen?

Wat zit jou het meeste dwars?

Elkaar aanspreken lijkt in theorie heel eenvoudig. In de praktijk is het vaak zoeken naar de juiste woorden en de juiste toon. Je wilt tenslotte ook de relatie goed houden. Hoe doe je dat? Vaak is er eerst een innerlijk besluit nodig. In dit artikel lees je hoe je je voorbereidt op een gesprek waarin je je doel weet te bereiken. 

Zo kun je doorpakken als het emotioneel wordt

“Dan komen bij haar de tranen”, zegt Thomas, “en dan blokkeer ik. Dan pak ik niet door op wat ik van plan was naar voren te brengen tijdens het gesprek.” Leidinggevende Thomas wil een situatie aanpakken met een van zijn medewerkers, maar blokkeert zodra bij haar de tranen vloeien. Lees hier mijn nieuwste artikel Zo kun je doorpakken als het emotioneel wordt.

Vier strategieen om jouw wens te realiseren

De zomervakantie is voor veel mensen een tijd om zich te bezinnen en nieuwe plannen te maken. Weer even stil te staan bij hun voornemen van januari of te bedenken wat zij in het najaar nog willen bereiken. Nieuwe plannen worden gemaakt, voornemens nieuw leven ingeblazen. Deze vier strategieën helpen jou om je voornemen (sneller) te realiseren

Het gebeurt in de stilte

Het gesproken woord is een belangrijk instrument, evenals luisteren, lichaamstaal en stilte. Wat gebeurt er eigenlijk in die stilte? En waarom is die voor veel mensen ongemakkelijk? Ik beantwoord deze vragen en beschrijf hoe stilte een wending teweeg kan brengen in gesprekken.Dit artikel verscheen in mei 2019 in het Coachlink Magazine, in het themanummer “Zeg!”

Zo kun je zelfvertrouwen trainen

Zelfvertrouwen is te trainen, net zoals je door regelmatig te sporten conditie kunt kweken. Dit artikel is een verkorte weergave van de lezing die ik hield voor het netwerk van Future Females Utrecht over mijn ontdekkingstocht naar het vergroten van zelfvertrouwen en assertiviteit. Je vindt hierin inzichten uit de psychologie en de haptonomie en ook een praktische oefening om je zelfvertrouwen te trainen.  

Zo werkt het principe: Gedrag beinvloedt gedrag

Je weet misschien wel dat ik de lemniscaat (het symbool voor oneindigheid) altijd gebruik in mijn trainingen om toe te lichten hoe het contact en de communicatie tussen mensen verloopt. Dat heeft invloed op de uitkomst van je gesprekken. Dat noem ik het principe gedrag beïnvloedt gedrag. Als je weet hoe dit werkt, kun je daar in al je gesprekken gebruik van maken. 

Acht tips voor communicatie als de spanning oploopt

Vandaag deel ik een persoonlijker artikel dan je van me gewend bent. Vorige week kreeg ons vijf maanden oude katertje Koshka een ongeluk. Van de dierenartsen en de coassistenten leerde ik een aantal communicatielessen, die ik graag met je wil delen.

Vijf tips voor magie in de samenwerking

Stel, je wilt de dingen anders aanpakken, bijvoorbeeld een andere of effectievere vraag stellen bij de opening van een gesprek. Vol goede moed begin je eraan, maar het voelt nog wat onwennig. Je merkt ook niet meteen verschil in de samenwerking. Heeft het dan wel zin om vol te houden?  Ja!  In dit filmpje vertelt Simon Sinek waarom dat zin heeft en wanneer de magie komt. Daarnaast geef ik je vijf tips hoe je dit van dag tot dag voor jezelf kunt vormgeven. Succes!

Vijf minuten die verrassend veel verschil maken.

“Waarom blijf ik soms toch achter met zo’n ontevreden gevoel? Ik ben hartstikke goed in de relatie leggen in gesprekken…” Met die vraag kwam Mira bij me. Ze is een expert in haar vakgebied. Ze praat regelmatig bij met haar directeur. Maar die gesprekken zijn voor haar lang niet altijd bevredigend. Ze ontdekte waardoor dit komt én ontdekte een aanpak waarmee ze de resultaten haalt die ze wil behalen.

Pagina's