Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Als je werken met een trainingsactrice eng vindt

Een deelneemster aan een groepstraining vertelde van de week, dat ze huiverig was om met een trainingsactrice te werken. In het verleden had ze ervaren dat in het rollenspel werd benadrukt wat er fout ging in haar gesprekken. Dat was voor haar een onaangename faal-ervaring geweest. Toch wilde ze graag leren en deed ze mee.

Ze zei achteraf: "De manier waarop jullie het rollenspel inzetten is echt anders! Ik heb echt kunnen ervaren hoe je door kleine dingen te veranderen, grote veranderingen kunt krijgen in je gesprekken. Dat was heel fijn om te merken en ook helemaal niet eng. Het gaf een succes-gevoel." 

Tet van der Donk en ik werken al 10 jaar samen als trainer-trainingsacteurs-koppel. Wij geloven erin dat wat je leert het best beklijft als je een succes ervaring krijgt in een rollenspel. Of je nou aan een individuele of aan een groepstraining bij ons deelneemt, onze werkwijze is hetzelfde.

Bekijk hieronder de video.

Wij starten met kennismaken en een groepsoefening, zodat deelnemers kunnen kijken en luisteren vanaf hun eigen plek en kunnen wennen aan de manier van spelen en feedback geven. Vervolgens speelt ieder een (deel van) een gesprek in een rollenspel. Aan hun eigen tafel, hun eigen plek dus. Tet onderzoekt wat er van haar spel gevraagd wordt, wat de deelnemer wil leren, zodat zij kan spelen 'in dienst van' dit leerdoel.

Nog steeds is er (in een groepstraining) publiek, nog steeds wordt een rollenspel gespeeld. Het grootste verschil is echter, dat we het spel stopzetten zodra iemand dreigt vast te lopen. Daar praten we over, geven een tip en het spel gaat door. Zodat de deelnemer kan ervaren waar hij succes mee haalt. In een individuele 1 op 2 training is er geen publiek, dan krijgt de deelnemer individuele aandacht van Tet en Jacqueline.

De tips beklijven 'van nature', omdat de deelnemer het succes en het effect heeft ervaren. Dan blijkt eigenlijk altijd, dat wat de deelnemer in de training kan, ook in de praktijk lukt. En dat was precies het doel van de training!

Wat kun jij doen als je werken met een acteur of actrice eng vindt:

  1. Vertel dat je het spannend vindt (dat neemt vaak al een deel van de spanning weg)
  2. Vraag of je op je eigen plek kunt blijven zitten
  3. Spreek af dat je een time out neemt als je vastloopt, of als je wilt stoppen
  4. Vraag of je een tweede keer kunt spelen, zodat je de tips die je gekregen hebt kunt uitproberen. Dan kun je ervaren welk effect die tip heeft.
  5. Als je geen 'publiek' erbij wilt, onderzoek dan of een individuele 1 op 2 training Rust en Resultaat in lastige gesprekken iets voor jou is. Bel me gerust om te hroen of het klikt met mij en om te bespreken of deze training een antwoord kan zijn op jouw vraag: 06-41527835 of stuur me een bericht.

Jacqueline van't Spijker"Ik ben Jacqueline van ’t Spijker, jouw trainer bij ‘vastlopers’ in je communicatie.
Ik ben ervan overtuigd dat contact de beste basis is om samenwerking met anderen soepel te laten verlopen. Goed contact beklijft omdat het je raakt, omdat je je dan gezien en gehoord voelt. Ik ben er ook van overtuigd dat in goed contact nagenoeg alles bespreekbaar is. En dat ook jij het in je hebt, om in die gesprekken, waarin jij jouw 'vastloper' ervaart, succes te behalen. Wil je daar hulp bij? Wil je onderzoeken of ik je daarbij kan helpen? Dan is bellen het snelst: 06-41527835. Ik maak graag vrijblijvend tijd voor je!"

Vond je dit artikel interessant? Wil je mijn artikelen automatisch eens per maand in je mailbox ontvangen, dan kun je je hier abonneren Een hele hartelijke groet, Jacqueline

 

Reactie toevoegen