Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Dat is niet interessant, dat kan ik al

Het komt regelmatig voor dat deelnemers in mijn trainingen goed kunnen benoemen wat ze allemaal fout doen: “  … dáár wil ik nou eindelijk wel eens vanaf! “
“ Zó stom, nou heb ik het wéér gedaan, terwijl ik toch weet  ….  !”

Ik kan me de ergernis goed voorstellen. Mezelf ‘straffen’ voor wat er fout ging was ooit een van de kernkwaliteiten die ik dagelijks inzette om mezelf de spiegel voor te houden. Dat was niet heel aangenaam, en ook niet heel effectief. Veel mensen kunnen goed benoemen wat er fout gaat, maar vallen nogal eens stil bij de vraag wat er goed ging, bijvoorbeeld in een rollenspel. Zelfkennis en zelfreflectie zijn mooie begrippen, wanneer je kijkt naar wat er goed gaat én naar wat er beter kan.

Er is heel wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke kwaliteiten (o.a. door de psycholoog Seligman). Wat steeds uit deze onderzoeken blijkt: Versterken wat al goed gaat is krachtiger dan afleren wat fout gaat. Je wordt er bovendien een blijer mens van (is ook wetenschappelijk bewezen!) en dat is ook wat waard.

Toch denken we bij persoonlijke ontwikkeling vaak aan welke cursus we willen volgen, welke punten we willen ontwikkelen. We staan zelden stil bij de kwaliteiten die we al in huis hebben en die we misschien wel krachtiger kunnen inzetten dan we nu doen.  Belichten van je kwaliteiten en ze gerichter inzetten is ook ontwikkeling: Dat is het startpunt, het fundament waarop je kunt voortbouwen.  

In iedere training die ik geef benoem ik de kwaliteiten die ik zie en geef ze aandacht. Alsof ik het watermerk op een bankbiljet even naar voren haal en oplicht.  Het lijkt dan wel  of de kwaliteit alleen al hierdoor verder versterkt wordt. Om tenslotte te kijken naar wat er beter kan, die stap komt ook, daarna.

Wat ik telkens zie is dat deelnemers die kwaliteiten zó vanzelfsprekend vinden, dat zij er weinig aandacht meer aan besteden.  Wanneer je belicht hoe je je kwaliteiten nog op andere manieren kunt inzetten dan je nu doet, dan doet dat je goed - vanwege iets dat al aanwezig is, mooi he?

Wil jij ook meer aandacht richten op je kwaliteiten, zodat je ze beter kunt benutten?
Dan kunnen deze tips je helpen:

  • Vraag eens aan een collega of een vriend(in) welke top 3 aan kwaliteiten die in jou ziet
  • Vraag dan eens door waarom hij dat vindt: wanneer zag hij jou die kwaliteit gebruiken?
  • Schrijf eens een paar weken iedere dag op welke kwaliteiten jij die dag hebt ingezet, en welk positief effect dat had.

Succes!

Heb jij zelf andere tips die jou helpen je kwaliteiten voor ogen te houden?
Ik nodig je uit die te delen in het commentaarveld hieronder, dan kunnen andere lezers er ook hun voordeel mee doen. Dank je!

Jacqueline van't Spijker"Ik ben Jacqueline van ’t Spijker, jouw trainer bij ‘vastlopers’ in je communicatie.
Ik ben ervan overtuigd dat contact de beste basis is om samenwerking met anderen soepel te laten verlopen. Goed contact beklijft omdat het je raakt, omdat je je dan gezien en gehoord voelt. Ik ben er ook van overtuigd dat in goed contact nagenoeg alles bespreekbaar is. En dat ook jij het in je hebt, om in die gesprekken, waarin jij jouw 'vastloper' ervaart, succes te behalen. Wil je daar hulp bij? Wil je onderzoeken of ik je daarbij kan helpen? Dan is bellen het snelst: 06-41527835. Ik maak graag vrijblijvend tijd voor je!"

Vond je dit artikel interessant? Wil je mijn artikelen automatisch eens per maand in je mailbox ontvangen, dan kun je je hier abonneren Een hele hartelijke groet, Jacqueline