Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Een goed gesprek op de tandem

In de maanden januari en februari kijk ik altijd samen met mijn vaste opdrachtgevers terug op het afgelopen jaar en blikken we vooruit op het nieuwe samenwerkingsjaar. Met opdrachtgever Elisabeth van As deed ik dat op een heel bijzondere manier. Via mijn ZZP vereniging heb ik de beschikking over een tandem. Ik wist dat Elisabeth graag over de nieuw aangelegde fietsbrug in Utrecht wilde, een heel bijzondere brug, die aanlandt op het dak van een school.

 

 

Dus besloten we ons gesprek aan te vullen met een fietstochtje op de tandem en koffie met gebak bij een restaurant in de buurt. Dat gaf ons een andere kijk op onze samenwerking en was een bijzondere manier om ons werk te bespreken. Allebei een beetje uit onze comfortzone leverde op die manier nieuwe gespreksstof op in de samenwerking, gecombineerd met veel plezier.

 

Samen op de tandem is een speciale vorm van samenwerken en communiceren. Het was dan ook even wennen en afstemmen hoe wij het lekkerst samen fietsen. Wie ging voorop en had daarmee letterlijk het stuur in handen? Wie ging achterop en gaf zich daarmee over aan het fietsen, aan de ander, zonder richting te kunnen geven? We probeerden beide opties uit en ontdekten wat in ieder geval op deze middag het prettigste was voor ons beide en gaf interessante gespreksstof over de parallellen met onze huidige manier van samenwerken.

 

Samen de balans vinden op de fiets, het op- en afstappen op elkaar afstemmen, gaandeweg raakten we ook op de tandem op elkaar ingespeeld en fietsten we soepel langs een aantal mooie Utrechtse plekjes. Zo herkenden we elkaar weer!

“We zijn al jaren heel goed op elkaar ingespeeld op het werk. We hadden niet verwacht dat we op de tandem zouden moeten wennen. Maar toen we de slag eenmaal te pakken hadden voelde het als vanouds, net zoals in de samenwerking op het werk”, concludeerden we bij onze welverdiende koffie met gebak.

 

 

Met dank aan Saskia Barth voor de foto's.

 

Ben je op zoek naar een trainer die jou of jouw team kan versterken op het gebied van samenwerking en zakelijke gesprekken die ertoe doen?

Neem dan contact met me op 06-41527835 of stuur me een bericht
Dan kom ik bij je langs om kennis te maken, met of zonder tandem:)

 

Hartelijke groet, Jacqueline

Jacqueline van't Spijker"Ik ben Jacqueline van ’t Spijker, jouw trainer bij ‘vastlopers’ in je communicatie.
Ik ben ervan overtuigd dat contact de beste basis is om samenwerking met anderen soepel te laten verlopen. Goed contact beklijft omdat het je raakt, omdat je je dan gezien en gehoord voelt. Ik ben er ook van overtuigd dat in goed contact nagenoeg alles bespreekbaar is. En dat ook jij het in je hebt, om in die gesprekken, waarin jij jouw 'vastloper' ervaart, succes te behalen. Wil je daar hulp bij? Wil je onderzoeken of ik je daarbij kan helpen? Dan is bellen het snelst: 06-41527835. Ik maak graag vrijblijvend tijd voor je!"

Vond je dit artikel interessant? Wil je mijn artikelen automatisch eens per maand in je mailbox ontvangen, dan kun je je hier abonneren Een hele hartelijke groet, Jacqueline

 

Reactie toevoegen