Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Feedback als bron van contact

Al twee en twintig jaar geef ik trainingen die met het geven en ontvangen van feedback te maken hebben.Een vrije Nederlandse vertaling van het woord feedback is voor mij het volgende: Een ander in openheid vertellen welk effect een gebeurtenis op jou heeft, zonder daar direct een oordeel aan te hangen.

Met de positieve kant van feedback hebben de meeste mensen doorgaans weinig moeite, al is het uitdelen van complimenten helaas meestal geen routine. Daarover ging mijn blog complimenten   Het geven van negatieve feedback, of verbeterfeedback, echter, is iets waar mensen meestal tegenop zien. En hoe dichter iemand bij ons staat, hoe lastiger vaak. Daarover ging mijn blog Praat jij over of met je collega?

Soms is het ook verrassend gemakkelijk en past het in de categorie “kleine moeite groot plezier”. Zoals mij laatst overkwam: het bleek zelfs een mooie aanleiding voor contact! Daarover gaat dit blog.

Al een paar keer had ik na het lezen van een prikkelend Twitter bericht van hetezelfde bedrijf doorgeklikt naar een artikel. En steeds was de tekst lastig te lezen. Dat vond ik jammer, want ik had niet voor niets doorgeklikt. Ik mailde de eigenaar van de website:  

“Op Twitter klik ik geregeld door naar de links die jullie adverteren.

En iedere keer haak ik in de eerste paar zinnen af omdat de lichtpaarse letters veel inspanning vragen: Ik kan het slecht lezen op het scherm en dan kost het me teveel moeite. Jammer! Het leek me zinnig om dat even te melden.....”

Binnen een uur kreeg ik een mailtje terug:

“Hartelijk dank voor je feedback, dat waardeer ik enorm. We hebben er dan ook meteen iets aan gedaan, en ik hoop dat de tekst nu duidelijker weergegeven wordt.Ik wens je een fijne avond Jacqueline. Warme groet, …”

En jawel: de tekst was leesbaar en ik kon mijn nieuwsgierigheid de vrije loop laten. En zo ontstond een hele leuke mailwisseling met contact, complimenten en tips voor elkaar.

Het bracht me op het idee om positieve feedback verhalen te gaan verzamelen, om te gebruiken in trainingen of verhalen. Want feedback hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hoe meer je oefent met eenvoudige situaties waarin je succes ervaart met het geven van feedback, hoe makkelijker het is als je eens ingewikkelder feedback wilt geven.

De kracht van herhaling!

Welk verhaal zou jij willen delen over feedback, dat leidde tot leuk contact?

Voeg ze hieronder toe en dan beloof ik dat ik daar te zijner tijd weer een blog van maak….

Jacqueline van't Spijker"Ik ben Jacqueline van ’t Spijker, jouw trainer bij ‘vastlopers’ in je communicatie.
Ik ben ervan overtuigd dat contact de beste basis is om samenwerking met anderen soepel te laten verlopen. Goed contact beklijft omdat het je raakt, omdat je je dan gezien en gehoord voelt. Ik ben er ook van overtuigd dat in goed contact nagenoeg alles bespreekbaar is. En dat ook jij het in je hebt, om in die gesprekken, waarin jij jouw 'vastloper' ervaart, succes te behalen. Wil je daar hulp bij? Wil je onderzoeken of ik je daarbij kan helpen? Dan is bellen het snelst: 06-41527835. Ik maak graag vrijblijvend tijd voor je!"

Vond je dit artikel interessant? Wil je mijn artikelen automatisch eens per maand in je mailbox ontvangen, dan kun je je hier abonneren Een hele hartelijke groet, Jacqueline