Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Over het krachtigste ontwikkel-instrument dat iedereen beschikbaar heeft (maar dat bijna niemand gebruikt)

Wie worstelt er niet af en toe onnodig lang met vragen? Als je een vak hebt waarbij je je collega’s met dezelfde functie als jij, niet veel ziet, weet je weinig over hoe anderen het aanpakken. Dit kan een ‘sluipend energielek’ zijn, het gevoel dat je er alleen voor staat en te veel ‘geeft’ in je werk. 

Er is een simpele en doeltreffende methode om dit op te lossen: intervisie. In een uur of twee per maand, zonder externe kosten, gestructureerd werken aan professionele groei van de deelnemers. 

Hoe zit dat? 

Piekeren en uitstellen
Ik verbaas me er regelmatig over hoeveel tijd er verloren gaat aan nadenken over een probleem en dus uitstellen van actie. Piekeren, omdat je niet weet wat je ermee aan moet. Je achteraf afvragen, of wat je deed wel het juiste was. Soms denk je dat je de enige bent. Je zou daarom zelfs gêne kunnen voelen om het te bespreken. 

Gedeelde smart is halve smart
De herkenning en erkenning dat het niet raar is waar jij mee worstelt, scheelt enorm in de lading die een probleem heeft. Vaak zijn er meerdere oplossingen mogelijk, die je in je eentje niet ziet. Alleen dat al maakt dat het vervolg minder energie kost. 

Waarom zou je juist voor intervisie kiezen
Intervisie is anders dan werkoverleg, of bij de koffieautomaat een balletje opgooien. Gestructureerd, efficiënt, begrensd in tijd en onderwerp, het gesprek wordt geleid volgens een beproefde structuur. 

Delen van kennis, ervaringenén teambuilding
Wanneer je praktijksituaties bespreekt, maak je ongemerkt een enorme voorraad kennis en ervaring los. Teamleden leren elkaars specifieke kennis en ervaring beter kennen, waar je ook buiten de intervisie je voordeel mee doet. Samen nadenken over een passende aanpak, maakt de teamband hechter. 

Motiverende factor én persoonlijke en professionele groei
Doordat ieder teamlid dat meedoet aan intervisie professioneel groeit, ‘voedt’ intervisie alle deelnemers. Voeding op vakinhoudelijke kennis, processen én professionele groei van de deelnemers. Dat is motiverend!  

Veranderingen concreet maken
Veranderingen kosten meestal energie, ook wanneer je gelooft in de verandering. Door te bespreken waar je tegenaan loopt, kun je je gemakkelijker aanpassen, oplossingen delen en een gelijkluidende aanpak kiezen. Dat is goed voor jou, voor je team en voor de organisatie. 

‘Hoog rendement’ gesprekken
Doordat je intervisie op een gestructureerde manier aanpakt, haalt iedere deelnemer rendement uit de bijeenkomst. In bijna alle intervisie methodieken is het groepsgesprek zo ingericht, dat het vraagstuk dat op tafel ligt te verbreden is naar andere praktijksituaties. Op die manier neem je altijd een inzicht, oplossing of actieplan mee uit de bijeenkomst.

Iedereen komt in gelijke mate aan het woord
Omdat iedereen in gelijke mate aan het woord komt, krijgen zowel introverte als extraverte deelnemers evenveel spreektijd. Daardoor komt er een grotere diversiteit aan ideeën en oplossingen, dan in een gemiddeld werkoverleg. 

Analyse én oplossing
Ik train intervisie regelmatig aan teams die bestaan uit resultaatgerichte en oplossingsgerichte mensen. Oplossingen verzinnen is hun natuurlijke focus. De keerzijde is echter, dat zij de analyse van het probleem daarmee soms overslaan. In intervisie komt zowel de analyse op tafel, als alle mogelijke oplossingen.  

Eigenaarschap
Gesprekken in een werkoverleg worden regelmatig discussies waarom de ene oplossing beter is dan de andere. In intervisie blijft de inbrenger van het probleem de eigenaar, doordat hij of zij uit alle suggesties de oplossing kiest die bij hem past. 

Wanneer ik deze effecten allemaal bij elkaar optel, kom ik tot de conclusie dat intervisie een van de meest krachtige instrumenten is voor persoonlijke en professionele groei. 

Het is een kwestie van organiseren, de methodiek aanleren, starten en inplannen. 
De consensus van de deelnemers van vorige week was unaniem: “Fijn dat je ons in korte tijd, op zo’n rustige manier, zoiets waardevols hebt geleerd. Dankjewel!”

Wil je weten hoe dit voor jouw team of voor jouw organisatie zou kunnen werken? 
Bel me gerust voor een vrijblijvend en verkennend gesprek (06-41527835).

Een hele hartelijke groet, Jacqueline

Jacqueline van't Spijker"Ik ben Jacqueline van ’t Spijker, jouw trainer bij ‘vastlopers’ in je communicatie.
Ik ben ervan overtuigd dat contact de beste basis is om samenwerking met anderen soepel te laten verlopen. Goed contact beklijft omdat het je raakt, omdat je je dan gezien en gehoord voelt. Ik ben er ook van overtuigd dat in goed contact nagenoeg alles bespreekbaar is. En dat ook jij het in je hebt, om in die gesprekken, waarin jij jouw 'vastloper' ervaart, succes te behalen. Wil je daar hulp bij? Wil je onderzoeken of ik je daarbij kan helpen? Dan is bellen het snelst: 06-41527835. Ik maak graag vrijblijvend tijd voor je!"

Vond je dit artikel interessant? Wil je mijn artikelen automatisch eens per maand in je mailbox ontvangen, dan kun je je hier abonneren Een hele hartelijke groet, Jacqueline

 

Reactie toevoegen