Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Wat de magische communicatieratio en functionele onrust met elkaar te maken hebben

Uit onderzoek van psychologen John en Julie Gottmann blijkt dat dat stellen een veel grotere kans hebben bij elkaar te blijven wanneer elke negatieve uitwisseling (kritiek, schelden, kwetsen, negeren) in verhouding staat tot minimaal vijf positieve interacties (complimentje, aandacht, interesse, attent zijn, een knipoog, een glimlach, een aardig gebaar). Dit wordt wel de magische communicatieratio in duurzame relaties genoemd. Dat is niet alleen in liefdesrelaties belangrijk.

De magische communicatieratio blijkt ook prima te werken in collegiale relaties, met opdrachtgevers, teamgenoten. Magisch, omdat de ratio bijdraagt bij aan duurzame samenwerkingsrelaties.
1 op 5 dus.
Eén negatieve uitwisseling blijft in balans dankzij vijf positieve interacties.
5 negatief en 1 positief is uit balans.
0 negatief en 5 positief ook.

 

Als je samenwerkt met elkaar is het onvermijdelijk dat je ook de dingen die niet goed lopen met elkaar bespreekt. Waar gewerkt wordt ontstaan misverstanden en worden fouten gemaakt. Dat is niet erg, mits je ze bespreekt en corrigeert.

 

Wanneer je de dingen onbesproken laat, dan creëer je mettertijd een disbalans in de samenwerking. Dan loop je bijvoorbeeld het risico dat iets redelijk kleins uitloopt tot een grote fout, of een cultuur waarbij er óver elkaar gesproken wordt in plaats van mét elkaar.

 

Waar gewerkt wordt gaan ook veel dingen goed en vinden de meeste mensen het prettig als dat gezien en gehoord wordt. Dus complimenten horen er ook bij. Ook wanneer het ‘normaal’ is dat de dingen goed gaan.

Een van de redenen waarom het zo lastig blijkt om elkaar daarop aan te spreken is de innerlijke onrust die ontstaat bij degene die deze zaken bespreekbaar zou willen maken. Die onrust houdt hem of haar tegen en kost ondertussen ook energie.

 

Soms helpt om onderscheid te maken tussen functionele onrust en disfunctionele onrust.

 

Wat is disfunctionele onrust?

Disfunctionele onrust noem ik de onrust die ontstaat als je een collega aanspreekt, en je bang bent dat je daardoor de relatie schaadt, of bang bent dat de ander boos wordt, of jou niet meer aardig vindt. Die onrust is verklaarbaar en menselijk. Toch is het slim om die onrust even voor lief te nemen, eventjes te verdragen. De kans is groot dat je ‘angst’ voor wat er zou kunnen gebeuren geen waarheid wordt. Dan heb je je voor niets zorgen gemaakt. Als je direct terugkrabbelt wanneer deze onrust zich voordoet, breng je nooit een verandering teweeg in datgene dat jou stoort. Bovendien kruipt de ergernis dan onderhuids voort en verslechtert de samenwerking vaak, omdat de ergernis wel doorklinkt in je communicatie. Ergernis heeft namelijk de neiging groter te worden naarmate die langer onuitgesproken blijft.

 

Wat is functionele onrust?
Functionele onrust noem ik ongemak dat ontstaat terwijl je een collega aanspreekt op iets dat beter kan. Mensen zijn van nature geneigd om datgene dat ze lastig vinden te vermijden. Wanneer je een ander aanspreekt, dan levert dat onrust op. Deze onrust hoort erbij, ook als jij en je collega erkennen en het eens zijn dat verbetering mogelijk is. Het ‘schuurt’ dan tijdelijk, totdat er een nieuwe afspraak ligt of de zaak is rechtgezet. Het is dus funcioneel om die onrust even te laten bestaan. Jij hoeft deze onrust niet te corrigeren. De ander moet dat doen, als je afspreekt dat de ander verbetering gaat aanbrengen. Deze onrust is functioneel, want nodigt uit tot actie ter verbetering. Bovendien komt afstemming over verbeteringen de samenwerking en de kwaliteit van het werk ten goede.

 

Misschien stelt het je gerust dat de verreweg meeste relaties overigens steviger worden van een goed gesprek over de samenwerking. Veruit het merendeel van de mensen vindt het prettig om gezien en gehoord te worden in hun bijdrage. Zowel wanneer dat positief is, of wanneer er verbetering mogelijk is.

 

En denk je achteraf waarschijnlijk: blij dat ik het gezegd heb, zo ingewikkeld was dat niet.

 

Wat is jouw ervaring hiermee?
Ik nodig je uit om dat in het commentaar veld hieronder te delen.

 

Wil je eens sparren over functionele of disfunctionele onrust in jouw gesprekken?
Bel me gerust voor een vrijblijvende kennismaking: 06-41527835
Een
persoonlijke kennismaking inplannen via een bericht kan ook.

Je kunt hier meer lezen over de trainingen van Samen in gesprek gaan

Hartelijke groet, Jacqueline

Jacqueline van't Spijker"Ik ben Jacqueline van ’t Spijker, jouw trainer bij ‘vastlopers’ in je communicatie.
Ik ben ervan overtuigd dat contact de beste basis is om samenwerking met anderen soepel te laten verlopen. Goed contact beklijft omdat het je raakt, omdat je je dan gezien en gehoord voelt. Ik ben er ook van overtuigd dat in goed contact nagenoeg alles bespreekbaar is. En dat ook jij het in je hebt, om in die gesprekken, waarin jij jouw 'vastloper' ervaart, succes te behalen. Wil je daar hulp bij? Wil je onderzoeken of ik je daarbij kan helpen? Dan is bellen het snelst: 06-41527835. Ik maak graag vrijblijvend tijd voor je!"

Vond je dit artikel interessant? Wil je mijn artikelen automatisch eens per maand in je mailbox ontvangen, dan kun je je hier abonneren Een hele hartelijke groet, Jacqueline

 

Reacties

Dank voor je altijd leuke en interessante brieven. Deze keer alleen veel typefouten, dat is jammer omdat....het afleidt. groeten, Freek Kuin
Beste Freek, dank je voor je compliment. Dank ook voor je terechte opmerking over de spelfouten, zodat ik de kans had om te checken waar het fout gaat. Inmiddels heb ik de fouten gecorrigeerd, mijn spelling controle goed ingesteld en ben ik er meer alert op. Ik hecht net als jij aan goed Nederlands. Een hartelijke groet, Jacqueline

Reactie toevoegen