Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Groepen

Maatwerk binnen de eigen context
In overleg maak ik een groepstraining op maat die naadloos aansluit op de context van het team of de organisatie. Vanwege mijn achtergrond in de Arbeids- en organisatiepsychologie en Human Resources, plaats ik de leerstof altijd in een bredere context. Dat wordt door deelnemers en opdrachtgevers ervaren als meerwaarde. Daarnaast is mijn opleiding en ervaring in de Haptonomie aanvullend: praktijkkennis, ratio en gevoel werken samen en leveren doorleefde oefeningen die leiden tot concreet resultaat. Hieronder beschrijf ik trainingen voor leidinggevenden en professionals zonder leidinggevende rol, waarvoor ik regematig word gevraagd.

Oefenen met je eigen casus
Deelnemers oefenen altijd met een casus uit hun eigen praktijk. Daaruit leren ze hoe ze die situatie beter kunnen aanpakken, én ze vinden een manier om datgene dat voor hen persoonlijk lastig is, om te buigen naar een effectief resultaat. Want een training heeft pas zin, als de kennis en ervaring uit de training wordt toegepast in de praktijk.

Om een zo effectief mogelijke leeromgeving te creeren, werk ik samen met mijn vaste trainingsactrice Tet van der Donk. We werken op een iets andere manier dan je misschien gewend bent. We werken altijd toe naar een succes ervaring tijdens de training. Succes ervaren met een nieuwe aanpak motiveert en maakt dat je als deelnemer voelt dat je het kunt. Dat maakt toepassen wat je leerde gemakkelijk in je dagelijkse werk. Hoe wij samenwerken en welke resultaten wij behalen lees je hier.

Groepsgrootte
Groepstrainingen zijn heel zinvol als de groepen groot genoeg zijn om te profiteren van elkaars kennis en klein genoeg zijn om ruimte te maken voor persoonlijke aandacht. Vaak is de ideale groepsgrootte hiervoor 6-8 personen. In overleg bepalen we dit definitief, want een en ander kan variëren afhankelijk van de doelstelling van de training.

Waarom met mij in zee?
Omdat ik geloof ieder mens en iedere organisatie anders is, zie je dat ook terug in mijn werkwijze. Ik ga samen met opdrachtgevers op zoek naar wat al werkt en waar het beter kan. We nemen dat wat al goed gaat als startpunt. Dat is de basis waarop we voortbouwen. Vervolgens onderzoeken we waar er winst te halen is, op korte en op lange termijn. Hierbij zet ik mijn kennis uit de Arbeids- en Organisatiepsychologie, Human Resources, haptonomie en werkervaring in nationale en internationale organisaties in.

Transfer van training naar praktijk
Mijn afstudeeronderzoek zesentwintig jaar geleden ging al over de effectieve transfer van wat je in een training leert naar toepassing in de praktijk. Dat gaat niet automatisch of vanzelf.  Hoe je dat wel voor elkaar krijgt is belangrijk: als het geleerde in een training niet direct ingezet wordt in de praktijk, levert de training niet het beoogde rendement van de investering. Dat is zonde. Voor de koppeling naar de praktijk werk ik zoveel mogelijk met praktische oefeningen die deelnemers direct toepassen op een situatie uit hun eigen praktijk. Liefst met een situatie die ze de dag na de training kunnen veranderen met wat ze leerden.

Er zijn drie groepen professionals die vanwege mijn werkwijze en visie, graag mijn hulp inroepen, ieder met hun eigen thematiek en vragen.

Gespreksvoering voor Leidinggevenden

Gespreksvoering voor Professionals zonder leidinggevende rol

Gespreksvoering voor Werving en selectie professionals

 

   

     Download hier de brochure met groepstrainingen

 

 

Contact
Bellen is vrijblijvend én de snelste manier om te horen of het klikt met mij: 06-41527835
Bel me gerust om te onderzoeken of ik jou kan helpen jouw vraagstuk op te lossen. Daar maak ik graag tijd voor.
Een bericht sturen en een bel- of persoonlijke afspraak maken kan uiteraard ook.

 

Terug naar Trainingen