Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Individueel traject

Voor professionals die zichzelf in hun professionele gesprekken willen verbeteren en daar snel resultaat bij willen boeken

 • Ben jij een hoogopgeleide professional, en verzilver jij jouw succes in de gesprekken die je op je werk voert?
 • Lopen de meeste van jouw werkgesprekken goed en effectief?
 • Is er één thema of situatie die jou veel tijd of energie kost, die je niet omgebogen krijgt?
 • Wil jij antwoord op jóuw vraag, zodat je goed leert omgaan met datgene dat jíj ingewikkeld vindt in de communicatie?
 • Wil jij alleen aandacht besteden jóuw vraag, aan datgene wat moet gebeuren, omdat je op communicatief vlak al vaardig bent?
 • Ben je bereid om (snel) stappen te zetten om je zelf te verbeteren?

Dan is een individueel traject bij mij wellicht een goede optie voor jou.

Ieder mens heeft wel een thema, waar hij mee worstelt. Situaties waarin dat thema een rol speelt, kosten meer energie dan situaties die soepel lopen. Jouw thema blijft vaak gedurende jouw professionele ontwikkeling op je pad komen. Wanneer jij je ontwikkelt, groeit dat thema met je mee, vaak in een iets andere vorm, totdat je een effectieve manier hebt gevonden om ermee om te gaan.

Je kent misschien de opluchting wel of het gevoel van overwinning als dat lukt uit het verleden. Dat je succes had met een nieuwe aanpak in een situatie die eerst zwaar of ingewikkeld was. Dat motiveerde je waarschijnlijk om met je nieuwe aanpak door te gaan, omdat je merkte dat je resultaat had van je inspanning. Dat principe - succes motiveert om ermee door te gaan -  gebruik ik in mijn aanpak, omdat je merkt dat direct effect heeft op je werk en je werkplezier.

Als je snel stappen wilt zetten, dan werkt het goed als je op jouw vraag toegesneden inzichten en instrumenten krijgt aangereikt. Helemaal gericht op de vraag of het thema dat bij jou speelt. Op een tijdstip en met een tijdsduur die precies passend is.

 • Misschien heb je geen zin of tijd om een groepstraining te volgen.
 • Of misschien heb je een heel specifieke vraag, waar je geen passende training bij kunt vinden.
 • Of misschien wil je alleen maar sparren over jouw vraag met iemand buiten je eigen werkplek.

Persoonlijk maatwerk is dan het effectiefst.

Deze vragen stelden deelnemers mij in de afgelopen jaren:

 • Kan ik met je sparren? Ik moet een belangrijke keuze maken waar veel belangen spelen. Ik wil het goed op een rij krijgen, zodat ik de juiste beslissing kan nemen.
 • Ik wil mijn directie te overtuigen om akkoord te gaan met mijn innovatieproject. Hoe kan ik dat het beste aanpakken, want ik weet dat ik lang van stof ben.
 • Help mij om te zorgen dat gesprekken met mijn leidinggevende niet langer uitmonden in discussie en frustratie, maar dat we naar elkaar luisteren en samenwerken.
 • Hoe vertel ik mijn collega, die mij negeert en aan wie ik al lang geen inhoudelijke vragen meer stel, hoe ik de werkrelatie wél zou willen?
 • Ik heb een aantal medewerkers in mijn team waar veel dingen spelen. Kan ik met je sparren, zodat ik met elk van hen de juiste koers bepaal in mijn rol als leidinggevende?

Deze mensen heb ik met op maat gemaakte interventies kunnen helpen. Door goed te luisteren naar wat ze zelf al hadden ondernomen. Door samen te beslissen waar ze nog mee geholpen zouden zijn.

In mijn aanpak sta jij centraal.

 1. Een kennismaking bij mij begint altijd met een verkennend gesprek, waarin jij vertelt waar je tegenaan loopt. We bespreken wat jij al hebt gedaan aan training of ontwikkeling, wat jou daaruit geholpen heeft en ook wat je leervraag is.
   
 2. Samen met jou verken ik de mogelijkheden om deze situatie om te buigen naar het door jou gewenste resultaat.
   
 3. Ik leg jou een plan voor welk traject bij jouw vraag aansluit. Ook bespreken we wat dat vraagt aan inspanning en financiële investering van jou, en welk resultaat je daaruit mag verwachten. Het is mijn missie om jou het traject te laten afsluiten met het gevoel dat je écht geholpen bent, voor de lange termijn.
   
 4. Jij denkt daar rustig over na. Als je besluit met mij in zee te gaan, plannen we samen de activiteiten in.

"Persoonlijk heb ik ook heel veel gehad aan de individuele coaching sessies met Jacqueline, en de Rust en Resultaat training van Jacqueline en Tet. Ik liep er al tijden tegenaan dat de uitkomst in bepaalde gesprekken niet was zoals ik hoopte. In een paar uur tijd hebben Jacqueline en Tet mij ervan bewust gemaakt wat ik zelf in mijn non-verbale en verbale communicatie kon veranderen om wél het gewenste resultaat te bereiken. Een veel groter effect dan ik van te voren had verwacht!"

 

 

Hoe ziet een individueel traject eruit?
Dat hangt van jouw situatie en vraag af en wat je wilt bereiken. Daar kan ik je meer over vertellen als ik je gesproken heb. Een traject bestaat meestal uit een (of meerdere) opties:

Optie een: Een 1 op 2 training Rust en Resultaat in lastige werkgesprekken
Dit is een training waarin jij de enige deelnemer bent. We noemen deze training Rust en Resultaat in lastige werkgesprekken. Je gaat een concrete situatie analyseren die nu speelt en die jij lastig vindt. Die situatie gebruiken we om verschillende manieren van omgaan met deze situatie uit te proberen. Je werkt met mij en mijn vaste trainingsactrice Tet van der Donk. 1 op 2 dus eigenlijk. Je oefent niet eenmaal, zoals vaak in een training, maar een aantal keren, waarbij je steeds schaaft aan het resultaat, totdat je tevreden bent. Ik bied jou theorie en handvatten die jou helpen om jouw thema en jouw aanpak effectiever te maken. Dit zijn altijd handvatten die jouw interactiepatronen met anderen beïnvloeden. Het ultieme maatwerk dus, speciaal op maat voor jou.

Tet van der Donk is hierbij jouw ‘levend oefenmateriaal’. Jij instrueert haar wie zij speelt en welk gedrag die persoon laat zien in de interactie met jou, zodat de oefensituatie jouw werksituatie zo dicht mogelijk benadert. Je leert dan wat er gebeurt in de interactie tussen jullie, zodat je die interactie leert beïnvloeden. Je ontdekt wat werkt voor jou en wat niet bij je past. We garanderen dat we oefenen totdat jij tevreden bent, totdat jij het resultaat behaalt dat jij voor ogen hebt. Wij werken op een wezenlijk andere manier anders dan je misschien in het verleden hebt ervaren. Hier lees je meer over hoe wij als trainer- trainingsacteur samenwerken om jouw groei te faciliteren. 

Vervolgens pas je dat toe in de echte situatie op je werk, zodat je merkt welke impact jouw nieuwe vaardigheden in je dagelijkse werk hebben. Na deze training volgt een coachings gesprek waarin de nabespreking (hoe jouw gesprek ‘in het echt’ uitpakte) centraal staat.

"Tijdens de training stond IK centraal. De voorbereiding is daar al op gericht, waardoor je er helemaal voor gaat. Omdat je de enige deelnemer bent, kun je niet je neus drukken: je kiest ervoor en je gaat ervoor. Door de combinatie van zeer persoonlijke aandacht, feedback en veiligheid kun je snel de diepte in en kun je in korte tijd grote stappen zetten. Heel snel na de training merkte ik al effect, wat ik geleerd heb ging heel snel 'in me zitten' en is onderdeel geworden van mij. Ik kom nu beter tot mijn recht en laat me niet meer zo snel uit het veld slaan."
Athy de With, HRM-adviseur, LKCA

 

Optie twee: Sparren met Jacqueline
Een sparringsgesprek is een gesprek waarin jouw vraag centraal staat.
Vaak stel ik veel vragen. Jij vertelt hardop, ik voeg mijn visie toe. Ik spiegel je in wat ik je hoor vertellen. We ontwarren wat ingewikkeld is voor jou. Soms teken ik de situatie of de argumenten die ik jou hoor vertellen. Doel is dat jij met helderheid, een plan of een besluit de deur uit gaat.

Ik heb een aantal vaste klanten die me af en toe bellen voor een sparringsgesprek, als daar een concrete aanleiding voor is. Soms is een gesprek voldoende, soms twee of drie.

"Jacqueline draagt zorgt dat de gesprekken niet filosoferend of abstract blijven, maar juist praktisch en actiegericht, en veel focus op de essentie. Door het maatwerkontwerp van dit traject en de deskundigheid en rust van Jacqueline, leerde ik mijn enthousiasme beter te controleren, kreeg ik handvatten om te begrijpen wat er gebeurt, waardoor ik niet meer gefrustreerd (door onbegrip) maar effectief en met resultaat belangrijke gesprekken kan voeren (en voorbereiden)."
Dounia Ouchene, Strategy advisor, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

 

 

Optie drie: Observatie op de werkplek
Daar waar dat passend is, kan ik op jouw werkplek komen om te zien hoe jij aan het werk bent en wat er gebeurt in jouw communicatie met anderen. Dit is niet voor iedereen of in iedere werksetting toepasbaar. Het hangt van je vraag af, je werkomgeving, of anderen weten dat jij bezig bent met jouw ontwikkeling, enz. Mochten we besluiten dat dit zinvol is, dan zorgen we altijd dat het zo comfortabel mogelijk gebeurt.

Zo heb ik wel eens een aantal gesprekken gevoerd met een leidinggevende en een medewerker samen, die beter wilden samenwerken. Ook heb ik geobserveerd bij een trainer, die de interactie met haar groep wilde verbeteren.

"…ik twijfelde aan mijn manier van presenteren in groepen. Jacqueline heeft mij een aantal uren geobserveerd en heeft mij zeer bruikbare tips gegeven. Ik heb mijn presentaties aangepast. Met minder inspanning krijg ik nu betere beoordelingen van deelnemers."
E. blijft liever anoniem gezien haar zichtbare functie, maar is desgevraagd bereid een toelichting te geven


Individuele trajecten kunnen heel verschillend zijn.
Voor de een is het alleen een 1 op 1 training Rust en Resultaat in lastige werkgesprekken. Voor een ander alleen een sparsessie. Soms kiest een klant voor drie of vier van deze opties. Ik leg jou een plan voor op basis van mijn ervaring. Jij maakt de keuze die jij logisch vindt en waarvan jij verwacht dat je er baat bij hebt.

Mijn streven is altijd, dat jij…

 • De regie weer in handen krijgt, doordat je weet hoe je in die situaties die voor jou ingewikkeld zijn, kunt handelen en het gesprek kunt sturen.
 • In de situatie die jij lastig vindt, tot je recht komt met alles wat je te bieden hebt.
 • Bij iedere stap in jouw individuele traject ervaart welk succes je kunt halen met jouw nieuwe aanpak, én je begrijpt waarom die nieuwe aanpak werkt.

… snel weer op eigen kracht verder kunt
Mijn begeleiding is praktisch en praktijkgericht.  Ik ga ervan uit dat je al veel kunt en dat je met een klein beetje hulp op eigen kracht verder kunt. Zodat jij merkt dat je de situatie die eerst ingewikkeld was, nu kunt sturen op een manier die bij jou past. Zodat deze situatie niet nodeloos veel energie vraagt of je wakker houdt. Zodat jij ook in die situatie tot je recht komt en jij jouw succes kunt verzilveren. 

Ook jij kunt de omslag maken!
Ik weet dat er vaak maar een kleine tijdsinvestering nodig is om vooruitgang te boeken. Ook jij kunt je zekerder voelen in lastige situaties, je standpunt helder verwoorden en stevig in je schoenen staan. Zeker wanneer je bereid bent jezelf te ontwikkelen en te onderzoeken hoe jij je kwaliteiten effectiever kunt inzetten.

"Met veel plezier en tevredenheid kijk ik terug op de coaching en training die ik afgelopen jaar heb gekregen van Jacqueline. Zij beschikt over een grote ervaring en expertise, werkt precies en zorgvuldig. Ze heeft mij een groot aantal adviezen gegeven, die ik direct kon toepassen en die mij veel opleveren. Ik heb weloverwogen keuzes kunnen maken, waardoor ik nu meer ruimte en ontspanning ervaar in mijn (drukke) werk. Het was de investering absoluut waard. Dank je wel!"
Erica Wits, partner bij Sprengers Advocaten

 

Ben je geïnteresseerd? Of twijfel je?
Bel me gerust: 06-41527835.
D
at is vrijblijvend én de snelste manier om te horen of het klikt.
Een gesprek aanvragen en tijdstip vermelden waarop je gebeld wilt worden, is ook een optie.

Als je een vrijblijvend gesprek aanvraagt neem ik persoonlijk telefonisch contact met je op (binnen 2 werkdagen, of eerder als dat lukt). We bespreken welke oplossing past bij jouw leervraag. Daarna beslis jij of en hoe jij verder wilt. Je zit dus nergens aan vast als je een gesprek aanvraagt. Ik kijk ernaar uit om je te spreken.

Hartelijke groet, Jacqueline