Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Referenties

Als organisatie die zich specialiseert in ontwerp en bouw van maatwerk leeroplossingen, is TinQwise zelf natuurlijk ook continu in ontwikkeling. Voor de ontwikkeling van TinQers zoeken wij daarbij regelmatig hulp van professionele trainers, die gespecialiseerd zijn in de onderwerpen waar wij graag nog beter in willen worden.

Zo heeft Jacqueline ons MT de afgelopen jaren geholpen bij het verbeteren van de manier waarop we functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren. Ook heeft ze geholpen bij het ontwikkelen van een feedbackcultuur binnen onze organisatie.

Wat me enorm aanspreekt in de manier van werken van Jacqueline, is de snelheid waarmee ze schakelt tussen theorie en praktijk. Niet 100 verschillende theoretische mogelijkheden, maar één of enkele theoretische handvatten waar je vervolgens direct mee aan de slag kunt. Eerst door ze te oefenen in een veilige situatie met een trainingsacteur. Daarbij zorgt Jacqueline altijd voor een succeservaring, zodat je daarna het vertrouwen hebt om wat je geleerd hebt ‘in het echt’ te gaan uitproberen.

Mijn ervaring is dat de trainingen van Jacqueline mede hierdoor écht effect hebben. Dat komt ook omdat ze altijd meedenkt met haar opdrachtgever, hoe je het effect zo groot mogelijk kunt maken. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld aparte sessies gedaan met onze expertiseleads, voordat we de feedbacktraining met de hele organisatie gingen volgen. En hebben we samen met die expertiseleads een communicatieplan opgesteld.

Persoonlijk heb ik ook heel veel gehad aan de individuele coaching sessies met Jacqueline, en de Rust en Resultaat training van Jacqueline en Tet. Ik liep er al tijden tegenaan dat de uitkomst in bepaalde gesprekken niet was zoals ik hoopte. In een paar uur tijd hebben Jacqueline en Tet mij ervan bewust gemaakt wat ik zelf in mijn non-verbale en verbale communicatie kon veranderen om wél het gewenste resultaat te bereiken. Een veel groter effect dan ik van te voren had verwacht!

Toen ik begon als Teammanager bij Pharmalead zag ik er erg tegenop om collega’s teleur te moeten stellen. Dankzij mijn trainingen bij Jacqueline (en de samenwerking van Tet) heb ik geleerd dat dit niet altijd iets negatiefs hoeft te zijn. Vooral luisteren, niet te snel oordelen en doorvragen zijn positieve aspecten binnen het gesprek om niet te veel op de teleurstellingen te zitten maar vooral op het positieve en de doelen die wel behaald zijn. Dit zorgt er voor dat ik meer in mijn kracht ga zitten van het positieve.
Jacqueline heeft mij tijdens de sessies een gevoel van veiligheid en kalmte gegeven. Daarbij heeft de meegeleverde theorie veel structuur gegeven aan de informatie die gegeven is. Met het meenemen van Tet werd ik als trainee geconfronteerd met mijzelf, wat mij meer inzicht gaf over mijzelf en mijn handelen.
Mocht er iemand in mijn omgeving met management vragen komen, wat over het eigen handelen gaat. Dan zou Jacqueline mijn aanbeveling krijgen. Door haar kalmte, acceptatie en kennis creëert zij een warm bad voor verandering.

Met veel plezier en tevredenheid kijk ik terug op de coaching en training die ik afgelopen jaar heb gekregen van Jacqueline. Zij beschikt over een grote ervaring en expertise, werkt precies en zorgvuldig. Ze heeft mij een groot aantal adviezen gegeven, die ik direct kon toepassen en die mij veel opleveren. Ik heb weloverwogen keuzes kunnen maken, waardoor ik nu meer ruimte en ontspanning ervaar in mijn (drukke) werk. Het was de investering absoluut waard. Dank je wel!

Als beginnend teammanager zag ik in het begin vooral op tegen de gesprekken waarbij ik mijn mensen zou moeten motiveren, enthousiasmeren en de weerstand waar ik tegen aan zou gaan lopen. De trainingen “gespreksvaardigheid bij verzuimgesprekken” en “motiverende loopbaangesprekken” die in samenwerking met Tet van der Donk werden gegeven, hebben mij veel handvaten gegeven. Doormiddel van gesprektechnieken en gespreksoefening met zelf ingebrachte
casussen voelde ik mij al snel zelfverzekerder. Vooral door de gesprekken van te voren goed voor te bereiden, verlies ik minder snel mijn doel uit ogen en kan ik met concrete feiten en vragen daar komen waar ik graag wil, in goede samenwerking met mijn mensen zonder mijn empathisch vermogen aan de kant te hoeven zetten. Door de rustige en positieve benadering van zowel Jacqueline als van Tet, voelde ik mij al snel op mijn gemak. Daar waar ik eerst opzag tegen de rollenspellen, weet ik nu dat het ook echt een meerwaarde heeft voor mijn ontwikkeling als beginnend manager. Jacqueline maakt op een fijne manier duidelijk, hoe je de theorie meteen kan toepassen in de praktijk en ze kijkt ook zeker naar de persoonlijke behoeftes van alle deelnemers aan de trainingen, dit zorgt voor opmaat gemaakte adviezen en ontwikkelpunten. Tet is een hele fijne trainings-actrice die zich goed in de rol van gesprekspartner kan zetten en ook duidelijk aangeeft wat het gesprek persoonlijk met haar doet. Met de nodige tips vervolg je het gesprek en merk je meteen een positief verschil in het verloop van het gesprek.

Tijdens de training “intervisie” heb ik vooral geleerd dat je samen vaak verder komt dan alleen. Door specifieke vragen of casussen te bespreken in een kleine groep krijg je weer genoeg handvaten en soms ook een andere blik op een situatie waar je zeker verder mee kunt. De methodes die Jacqueline mij heeft aangeleerd zorgen ervoor dat wij als teammanagers elkaar nu op een gestructureerde manier kunnen voorzien van oplossingen die wij misschien al wel wisten of elkaar juist nieuwe inzichten geven.

Tijdens alle 3 de trainingen heb ik zoveel geleerd en ontwikkeld, waardoor ik nu zelfverzekerder in mijn rol als teammanager sta. Ik wil je dan ook zeker aanbevelen om gebruik te gaan maken van de kennis en fijne persoonlijke benadering van Jacqueline. Het is een investering die je nog jaren meeneemt!

Als assistente zelf heb je al genoeg gesprekken gehad, maar dat was altijd met een leidinggevende. Om nu zelf deze rol te gaan vervullen was wel een uitdaging, want hoe ga een gesprek aan wat je nog nooit hebt hoeven aangaan. De serie trainingen die we van Jacqueline gehad hebben waren erg helder, heel erg toepasbaar in de praktijk daarna. Aangezien iedereen in zijn eigen persoon gesterkt werd had iedereen er ook echt iets aan.

Tet kan zich perfect verplaatsen in de rol die haar opgelegd werd, incl emoties. Wat een geweldig mens om mee te werken. Soms was de gelijkenis met diegene die je zelf voor ogen had bijna eng.

Wanneer ik terug denk aan de trainingen, kan ik wel zeggen dat ik bij een gesprek veel meer houvast heb, zekerder in mijn schoenen sta … Doordat Jacqueline en Tet zo prettig zijn om mee te werken voel je je snel op je gemak. Daar doen ze zelf ook alles aan. Je krijgt feedback die je goed kan gebruiken. Doordat je eigen casussen aan kan dragen is de training heel specifiek! Geen globale informatie maar gericht op jouw casus.

Kortom, wil je een prettige training zonder drempels waar je ook wat aan hebt, dan ben je bij Jacqueline aan het juiste adres!

Toen ik net begon als teammanager was het verzuim van de professionals er hoog en dus een actueel aandachtspunt van kantoor. Ik was benieuwd of ik er achter kon komen waardoor de professionals zo vaak verzuimde. Ik zag er niet tegen op maar was nieuwsgierig of ik de echte reden van het verzuim naar boven zou kunnen krijgen.
Door de voorbereiding van je eigen casussen en de bijeenkomsten die geheel gericht zijn op je eigen gesprekken en handelen in een gesprek levert dit inzichten op en handvatten hoe het beter en anders kan.
Het belangrijkste wat mij is bij gebleven dat als je oprecht, eerlijk en duidelijk richting een professional communiceert, dat je samen meestal tot een goed eind komt. En dat niet alle gesprekken in de praktijk vlekkeloos verlopen, het mag best een keer wringen in een gesprek.
Mijn gevoel is dat we nu beter voorbereid de gesprekken in gaan. Wat goed heeft gewerkt is met name de positieve en concrete insteek die Jacqueline gebruikt. Het is gericht op proberen, tips krijgen, leren en meteen toepassen, zodat je ervaart wat werkt.
Jacqueline geeft als trainer scherp terug wat ze ziet en hoort, zowel in de gesproken taal als in de lichaamstaal. Al met al een korte en krachtige training waarmee je dieper inzicht krijgt in je eigen handelen. Tet leeft zich goed in en geeft wat uitvergroot het effect van jouw gedrag (verbaal en non-verbaal) weer. Hierdoor ervaar je snel wat werkt en wat niet werkt. Door time-out momenten wordt er kort besproken wat er gebeurde in het gesprek en kun je snel toetsen of je het doel bereikt dat je nastreeft..
Niet twijfelen maar meld je aan! Door deze trainingen zal je zelf naar een volgend level brengen in je leiderschap.

Jacqueline heeft diverse trainingen gespreksvaardigheden gegeven aan onze Teammanagers. Het is erg prettig samenwerken omdat zij zich goed verdiept in hun rol, veel kennis van zaken heeft en zelf ook veel ideeën inbrengt.
Jacqueline gaat professioneel te werk en creëert een veilige omgeving. Onze Teammanagers hebben enorm veel geleerd van de interactieve sessies waar zij ook een trainingsacteur bij betrekt.

Als MT zijn we ons aan het ontwikkelen op het gebied van verzuimmanagement. Met een nieuwe visie op verzuim en inzetbaarheid in de hand hebben we Jacqueline gevraagd om ons te trainen in de lastige gesprekken die daar soms bij horen. De serie van drie trainingen paste precies bij onze behoefte op dat moment: samen de visie vertalen in een concrete aanpak van casussen uit de praktijk, aangevuld met gespreksstrategie en praktische ervaringsoefeningen. Als MT samen reflecteren op wat werkt en wat nog effectiever kan. Daarnaast kon Jacqueline vanuit haar ervaring (HR, psychologie, haptonomie, trainer) ook genoeg theorie en voorbeelden inbrengen. Mijn beeld is dat we nu beter voorbereid de gesprekken in gaan, meer schouder-aan-schouder staan en daardoor een sterker signaal af kunnen geven aan medewerkers. Wat goed heeft gewerkt is met name de positieve en concrete insteek die Jacqueline hanteert. Het is gericht op proberen, tips krijgen, leren en meteen toepassen, zodat je ervaart wat werkt. Tet (acteur) was een prettige gesprekspartner die zich goed in haar rollen inleefde en ook vanuit die rollen kon terugkoppelen hoe zij het gesprek ervaarde.
De samenwerking en afstemming met Jacqueline was zeer productief: op gezette momenten voor- en nabespreken en daarbij ook inschatten welk thema voor de volgende training het meest actueel zou zijn. Die flexibiliteit hadden we nodig en maakt ook dat je als leidinggevende direct richtlijnen hebt voor een aankomend (lastig) gesprek. Verzuim is in onze HR strategie een aandachtspunt. Ik ben blij dat we deze stappen hebben gezet en heb het gevoel dat we meer sturingsinstrumenten in handen hebben gekregen. Daarnaast heeft het bijgedragen aan onze ontwikkeling als (management)team. De organisatie ziet een steviger MT en ervaart de cultuurverandering. Dat is de investering meer dan waard!

Met plezier en versterkt, kijk ik terug op een jaar lang coaching van Jacqueline. Jacqueline heb ik ontmoet als mijn pitchcoach tijdens een wedstrijd. Haar begeleiding en onze klik was zo goed, dat ik aan haar heb gevraagd of zij ook individuele coaching aanbod. Ik wilde graag leren bewust en met rust te communiceren over mijn visie en initiatieven. Op het moment dat wij elkaar ontmoetten was ik gefrustreerd over de effectiviteit van het overbrengen van mijn boodschap.
Wij zijn gestart met de training Rust & Resultaat in lastige gesprekken. Hierdoor werd ik mij zeer rap bewust van het ongedoseerd aantal boodschappen die ik op mijn gesprekspartner(s) afvuurde. Daarna heb ik elke 2 maanden met Jaqueline een ochtend in ontspannen locatie omgeving door natuur besteed aan no-nonsense reflectie, oefeningen en nieuwe uitdagingen voor de aankomende periode.
Jacqueline draagt zorgt dat de coachingsgesprekken niet filosoferend of abstract blijven, maar juist praktisch en actiegericht, en veel focus op de essentie. Door het (maatwerk)ontwerp van dit traject en de (des)kundigheid en rust van Jacqueline, leerde ik mij dat mijn enthousiasme beter te controleren, kreeg ik handvatten om te begrijpen wat er gebeurt, waardoor ik niet meer gefrustreerd (door onbegrip) maar effectief en met resultaat belangrijke gesprekken kan voeren (en voorbereiden). Jacqueline heeft mij bewust gemaakt en in staat gesteld veel rustiger en opbouwender een gesprek te voeren. Ik kan iedereen die op zoek is naar een zeer deskundige, persoonlijke coach die je zowel helpt met het creëren van bewustzijn, (zelf-)inzicht als praktische vaardigheden of tooltjes meegeeft die je direct de volgende dag sterker maken.

De Rust en Resultaat in lastige gesprekken training die ik heb gedaan met Jacqueline en Tet is voor mij ontzettend waardevol geweest. Jacqueline haar rustgevende uitstraling en handelen is daarin denk ik haar kracht. En Tet haar goede acteur rol en daarbuiten haar aardige omgang. Door de training hebben ze ook een stuk onzekerheid bij me weggehaald. Jacqueline weet met haar deskundigheid je heel goed te begeleiden naar waar je toe wilt met een gesprek. Tet daagt je uit in het spel te doen waar je naar toe moet leiden. Ik vond het fijn dat het een training is met twee personen en niet een hele groep. Ik voelde me in de twee uur training groeien. In deze tijd heb ik zoveel geleerd, tips en handvatten gekregen. Het zijn twee geweldige, professionele vrouwen die heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Ik denk er nog geregeld aan terug en dat geeft me een goed en sterk gevoel. Het was het dubbel en dwars waard!

Ik heb bij Jacqueline en Tet de training Rust en Resultaat in lastige werkgesprekken gevolgd. Ik wilde leren hoe ik in mijn rol als coördinator meer kon sturen in gesprekken en beter de leiding op me kan nemen, zonder in weerstand terecht te komen. Ik ging blij weg na de training, voelde me heel zelfverzekerd en kreeg van mensen om me heen te horen: “wat straal je!”. De tips die ik kreeg tijdens de training waren op maat gemaakt voor mij, omdat ik met een echte situatie uit mijn werk had geoefend. Ze helpen mij nu om te zorgen dat ik de gesprekken die nodig zijn aan te gaan, bij mijn standpunt te blijven op een rustige manier en stevig vanuit mezelf te spreken. Daar ben ik ontzettend blij mee. Voorafgaand aan de training vond ik het best spannend; twee mensen 2 uur lang volledig gefocust op mij?! Maar Tet en Jacqueline stelden mij direct gerust, we deden de training echt met elkaar en zij gaven fijne opbouwende kritiek. Ik zou de training zeker aanbevelen als je iets wilt leren wat je direct de volgende dag in praktijk kan brengen en wat voor je omgeving ook direct merkbaar is op een positieve manier.

In mijn nieuwe functie als strategisch adviseur speelt externe communicatie met uiteenlopende actoren en doelstellingen een belangrijke rol. Daarvoor zocht ik een ontwikkel traject op maat, waarbij ik zou kunnen oefenen en persoonlijke constructieve feedback zou krijgen. Via een collega van personeelszaken kreeg ik de tip om de 1 op 2 training te overwegen en daar heb ik geen spijt van. De combinatie van gedegen inhoudelijke achtergrondinformatie met het oefenen en de directe feedback daarop trok me aan.

Mijn belangrijkste doelstelling was om tijdens gesprekken en presentaties effectiever te communiceren. Daarbij zou ik naast de inhoud ook vooral op de 'ontvanger' moeten letten en een goede balans vinden tussen de 'relatie' en de doelstelling van de communicatie.

De training heeft me bewuster gemaakt van het belang van non verbale communicatie en me via oefeningen geholpen om dat beter te benutten. Ik heb mijn communicatievaardigheden kunnen verbeteren door bewuster te kijken naar en reageren op de 'andere partij', bijvoorbeeld het belang om 'eigen aannames' te checken en expliciet te vragen of iets goed is overgekomen, helder is of irritatie heeft opgeroepen. Ook was het behulpzaam om te oefenen met het geven van een duidelijke korte boodschap (pitchen) en te overtuigen door goed gedoseerde kennis en vertrouwen uit te stralen.

Naast dat het persoonlijk klikte met Jacqueline vond ik ook vooral de combinatie van de theoretische achtergrond en het direct oefenen prettig. De rollenspelen met trainingsactrice Tet van der Donk gaven de oefeningen een extra uitdaging en daardoor inzicht in mijn eigen communicatie en waar er ruimte zat voor verbetering.
Ik vond het prettig dat het een relatief kort, overzichtelijk en flexibel traject was met duidelijke doelstellingen die samen werden verkend en aangescherpt. Gezien deze kenmerken en de concrete stappen die ik met behulp van de training heb kunnen zetten zou ik deze training zeker aanbevelen aan collega's en vrienden met soortgelijke leervraag. Ik kijk met plezier terug op de sessies.

Ik heb Jacqueline in de samenwerking leren kennen als een trainer die meedenkt. Samen hebben we de balans kunnen verkennen en vinden, tussen de behoeften en mogelijkheden van de organisatie enerzijds, en wat zij als professional vindt dat ze moet doen anderzijds. Ik kon er te allen tijde op vertrouwen dat zij juist oordeelt wat passend is, en de juiste keuzes maakt op het juiste moment. Jacqueline weet in te spelen op wat er ter plekke gebeurt in de groep, zonder zich erdoor te laten afleiden in haar doel. Dat maakt de samenwerking heel vruchtbaar.

Van deelnemers aan haar trainingen heb ik meerdere keren gehoord dat de hele praktische tips en feedback, de stress van de gesprekken heeft afgehaald. Deelnemers ervaren dat ze zelf in staat zijn om effect te bereiken, waarvan ze voorheen dachten "dat kan ik niet". Het allermooist vond ik dat deelnemers door de training het lef hebben gehad om het geleerde in praktijk te brengen en de verbazing te zien, dat het nog werkt ook! Ook hoorde ik terug dat Tet (trainingsactrice) alle vooroordelen heeft weggenomen over het werken met een trainingsacteur. Door aan de start van de sessie flink te kunnen lachen met elkaar, heeft zij het ijs gebroken en konden deelnemers daarna heel constructief oefenen.

Gun het jezelf! Dat zou ik iedereen willen zeggen die deze training overweegt. Het barst van de trainingen, maar deze Rust en Resultaat in lastige gesprekken is een bijzondere, deze springt eruit. De kennismakingsworkshop trok me over de streep.
Voorafgaand aan de training merkte ik dat ik in gesprekken vooral goed luister, de ander veel ruimte geef, maar dat ik achteraf vind dat ik onvoldoende mijn eigen mening op tafel heb gelegd. Dat maakt dat de ander me niet ziet en hoort, dat ik onvoldoende in beeld ben. Tijdens de training stond IK centraal. De voorbereiding is daar al op gericht, waardoor je er helemaal voor gaat. Omdat je de enige deelnemer bent, kun je niet je neus drukken: je kiest ervoor en je gaat ervoor. Door de combinatie van zeer persoonlijke aandacht, feedback en veiligheid kun je snel de diepte in en kun je in korte tijd grote stappen zetten. Heel snel na de training merkte ik al effect, wat ik geleerd heb ging heel snel 'in me zitten' en is onderdeel geworden van mij. Ik kom nu beter tot mijn recht en laat me niet meer zo snel uit het veld slaan. En dat dankzij deze training van twee uur!
De financiële investering was het ook waard. De prijs klopt, je hebt twee mensen die helemaal tot je beschikking staan met hun volledige aandacht. Het is daardoor heel efficiënt, want je bent maar korte tijd weg van het werk. Doordat ik het zelf betaald heb is het helemaal van mij. Sommige dingen zijn moeilijk in geld uit te drukken, ik heb er geen moment spijt van. Tegen anderen zou ik dan ook zeggen: gun het jezelf, gun het je medewerkers. Probeer het in elk geval uit, het is zeer de moeite waard.

Ik heb bij Jacqueline en Tet de training Rust en Resultaat in lastige gesprekken gevolgd. De training is door de voorbereiding van de eigen casus en de korte intensieve bijeenkomst geheel toegespitst op je eigen optreden en handelen in een gesprek. Dat levert inzichten op en handvatten hoe het beter en anders kan. Doordat Tet zich goed inleeft en het effect van jouw gedrag wat uitvergroot, ervaar je snel wat werkt en wat niet werkt en kun je snel toetsen of je het effect bereikt dat je beoogt. Jacqueline geeft als observator scherp terug wat ze ziet en hoort, zowel in de gesproken taal als in de lichaamstaal. Al met al een korte en krachtige training in een notendop, waarmee je dieper inzicht krijgt in je eigen handelen. De nabespreking twee weken later is essentieel om het geleerde te blijven toepassen.

Recent heb ik bij Jacqueline van 't Spijker en Tet van der Donk de individuele training Rust en Resultaat in lastige gesprekken gevolgd. Het effect van deze training is, dat ik veel relaxter in gesprekken zit en met veel meer zelfvertrouwen met klanten spreek. Bovendien kan ik door effectiever te luisteren en door te vragen mijn klanten beter van dienst zijn, hen meer bieden dan ze verwachten. Dat vind ik heel fijn werken, want dan kan ik 'mijn klant heel goed helpen', in plaats van te 'moeten verkopen'. De training heeft dus de beloofde Rust en Resultaat gebracht. Omdat deze manier van gesprekken voeren werkt, durf ik meer risico’s te nemen in gesprekken en dat motiveert me enorm. Ik heb heel veel meegekregen, zodat ik door kan groeien in mijn vak.

Ik heb onlangs bij Jacqueline van 't Spijker en Tet van der Donk de training ‘Rust en Resultaat in lastige gesprekken’ gevolgd. Met de door Jacqueline aangereikte tools en door het daadwerkelijk oefenen met Tet als actrice, zijn mijn gesprekken nu meer in wisselwerking met de ander en verlopen deze gesprekken natuurlijker. Rollenspellen zijn in mijn ogen vaak weinig realistisch maar Tet begreep de persoon die ze voor mij speelde heel goed, dat maakte het 'echt' en maakte het oefenen realistisch.
Deze training heeft drempels weggenomen om een lastig gesprek te voeren en nu weet ik hoe ik zelf sturing kan geven aan het gesprek: hoe ik begin, hoe het verloopt en hoe het eindigt. Het heeft me letterlijk Rust en Resultaat opgeleverd.

Via Yacht heb ik de tweedaagse-training ‘Selectievaardigheden STARR en gespreksverdieping' mogen volgen. Ik heb Jacqueline leren kennen als een zeer ervaren en professionele trainer. Zij weet haar kennis en materie in korte tijd over te brengen. Daarnaast creëert ze een goede sfeer. Tijdens dag 2 van de training heb ik mogen ervaren hoe het is om te werken met een trainingsactrice,Tet van der Donk. In het begin vond ik het best spannend, maar ik ben erg blij dat deze kans mij is geboden. Het is goed om te ervaren hoe je in de praktijk overkomt. Zorgt toch weer voor een stukje zelfbewustzijn. Erg waardevol.

In juli 2015 ben ik één van de gelukkige geweest die via Yacht de training Selectievaardigheden: STARR en gespreksverdieping heeft mogen volgen bij Jacqueline. De training was inhoudelijk zeer sterk en heeft bijgedragen in mijn leervraag. Het omgaan met 'sterke' persoonlijkheden, direct, concreet communiceren en het toepassen van de STARR methodiek heeft er in bijgedragen dat ik mij als een stevige en vakkundige recruiter neerzet. Jacqueline weet een zeer veilige omgeving te creëren waardoor je uit je comfortzone treedt en waardoor je uitgedaagd wordt om over jezelf heen te stijgen. Iets wat bij mij meer dan gelukt is.

Voor mijn werk als recruiter heb ik een tweedaagse training ‘Selectievaardigheden STARR en gespreksverdieping’ gevolgd bij Jacqueline van ’t Spijker. Voordat ik aan de training begon was ik met name benieuwd hoe ik mijn huidige selectiegesprekken daadkrachtiger kon aanvliegen. Hierin heeft Jacqueline een aantal zeer nuttige handvatten aangereikt die mij na de trainingsdagen enorm hebben geholpen. Jacqueline geeft veel persoonlijke aandacht, waardoor iedereen zijn of haar eigen succes behaalde tijdens de trainingsdagen. Door de samenwerking met Tet van der Donk, trainingsactrice, heb ik daarnaast kunnen spelen met onderliggende emoties die tijdens selectiegesprekken naar boven kunnen komen. De oefeningen hebben ervoor gezorgd dat ik deze onderliggende emoties op het juiste moment weet te signaleren en te benoemen. Ik heb veel van de training meegenomen naar mijn huidige werk en pas dit nu dagelijks toe.

Met veel plezier heb ik een tweedaagse training selectievaardigheden STARR en gespreksverdieping gevolgd bij Jacqueline en Tet van der Donk. Naast het feit dat Jacqueline haar kennis op een heel fijne manier overbrengt weet ze ook heel goed het pijnpunt te verwoorden en om te zetten in oefeningen.

Ik begon de training vooral met de vraag hoe ik van het uitvragen van meerdere competenties door middel van de STARR methode toch een soepel lopend gesprek kon maken, maar heb zoveel meer mee kunnen nemen. Kleine tips en trucs zorgen er voor dat mijn gesprekken nu sneller de diepte in gaan en dat ik achteraf ook concreter kan nagaan wat er wel en niet voldoende aanwezig was. Daarnaast zijn de rollenspellen met Tet ook van grote toegevoegde waarde. Ontzettend spannend maar heel erg leerzaam! Ook om mee te kijken bij de anderen. Heel erg bedankt voor de twee leerzame dagen!

Ik heb bij Jacqueline en Tet de 1 op 2 training Rust en Resultaat in lastige gesprekken gevolgd. Het is een leerzame en intensieve training met veel persoonlijke aandacht die direct resultaat oplevert. Voor de training vroeg ik mij af hoe ik in situaties waarin ik frustratie ervaar, die frustratie aan de kant kan zetten en vertellen waar ík naartoe wil en waar ík mee zit. De voorbereidende oefening was kort en duidelijk en maakte me bewust van wat ik zou willen verbeteren. De 1 op 2 trainings-setting als enige deelnemer met een trainer en een acteur heb ik als heel prettig en intensief ervaren, met heel veel persoonlijke aandacht. Omdat Jacqueline en Tet allebei meekijken, zonder de afleiding van andere deelnemers, kon ik me helemaal richten op wat ik wilde oefenen. Door dezelfde situatie meerdere keren te oefenen merkte ik direct echte verbetering in kleine en grote dingen die verschil maken. Goed om hierop gewezen te worden. Door de reflectie-oefening achteraf zag ik hoeveel ik al in de praktijk heb gebracht en dat ik goed bezig ben. Dit motiveert me nog meer! Het resultaat is dat ik meer uitstraal dat ik een serieuze en volwaardige gesprekspartner ben die kennis van zaken heeft en waarop mensen kunnen bouwen. Daarmee ga ik zelfverzekerd gesprekken in.

Ik heb bij Jacqueline de training “Leren Presenteren” gevolgd. Ik heb de training gewaardeerd met een 10. Ik kan nu krachtiger omgaan met probleemsituaties en zelf het heft in handen houden. Voorafgaand aan de training vroeg ik me af hoe ik me kon opstellen, welk standpunt ik het best in kan nemen in een situatie: Hoe vertel ik erover? Wat zeg ik wel en wat niet? Hoe schrijf ik erover? Hoe reageer ik? Tijdens de training heb ik geleerd hoe ik kan inzetten op mijn kwaliteiten en hoe ik daar een helder verhaal over kan houden. Ook heb ik nu inzicht in hoe de ander interpreteert wat ik vertel en hoe dat de ander kan beïnvloeden. Ik kan meer de regie nemen in wat er gebeurt, door te kunnen zeggen: “Ik heb genoeg gezegd, nu een ander onderwerp.” Jacqueline brengt haar studie, kennis en achtergrond mee in wat ze vertelt en hoe ze de training presenteert. Ze laat je zelf nadenken en reflecteren op wat je goed doet, zodat je dat blijvend kunt inzetten. Daarnaast geeft ze terug hoe zij ernaar kijkt en waarom, waarmee je inzicht krijgt in hoe de ander je gedrag interpreteert. Ze geeft waardevolle feedback. Je voelt dat ze dat doet om je verder te helpen op een heel positieve manier. Ze luistert goed, is onbevooroordeeld, denkt graag met je mee en probeert het beste aan kwaliteiten in je boven te halen.

De training die Jacqueline geeft kenmerkt zich door een persoonlijke benadering van elke individuele klant die het best is te benoemen als echt werken op maat en die oefeningen aanbieden die de klant op dat moment echt nodig heeft. Er wordt bij elke training gewerkt met een trainer en een beroepsacteur in een één op één benadering. Ik kan deze training zonder reserves aanbevelen!

 

“Onlangs heb ik Jacqueline gevraagd een training gespreksvaardigheden te geven voor een groep predikanten die een nieuwe baan zoekt. Ik heb haar benaderd vanwege haar deskundigheid op het gebied van gespreksvaardigheden en coaching en omdat ik in het verleden prettig met haar heb samengewerkt. Jacqueline begrijpt wat ik als opdrachtgever voor ogen heb, denkt mee en zet een op maat gemaakte training neer. Ze combineert een gedegen professionaliteit en overwicht met een open en eerlijke houding en een fijn gevoel voor nuances. Zij is in staat in korte tijd een veilig klimaat te scheppen, waardoor mensen zichzelf durven te laten zien. De training is uitstekend verlopen. De groep heeft Jacquelines inzet zeer hoog gewaardeerd. Iedereen is met nieuwe inzichten en vaardigheden naar huis gegaan. Dit jaar volgt een nieuwe training.Ik werk graag met externen die mijn doelgroep begrijpen en laten floreren, dus is Jacqueline opnieuw de logische partner in samenwerking.” July 14, 2014

Ik heb bij Jacqueline van 't Spijker (coach) en Tet van der Donk (rollenspel) de 1:2 training (on)RUST in lastige gesprekken gedaan en kan die ten zeerste aanbevelen. Ga het ook doen want je leert er in een 1 op 2 situatie veel meer dan in een cursus waarin je in een groep met meer mensen meestal op papier de aanwijzingen krijgt van wat je moet toepassen in een gesprek. Bij de training (on)RUST in lastige gesprekken kun je alles life uitproberen en zien wat voor effect jouw woorden en houding kunnen hebben op je gesprekspartner en je krijgt goede tips hoe je dat ook anders kunt doen. Zeker een aanrader en een erg prettige coach en actrice.

Jacqueline is een creatieve mensgerichte trainer. Zij kwam met een aantal invalshoeken die mij in de afgelopen maanden inzichten hebben opgeleverd over mijn sterke en minder sterke eigenschappen. Daarbij gaf zij een aantal praktische handvatten waardoor ik een betere professional ben geworden.

 

Jacqueline is een prettige en vakbekwame trainer gesprekstechnieken. Zij geeft op een respectvolle en constructieve wijze terugkoppeling op je houding en gedrag in zakelijke gesprekken. Deze werkwijze heeft mij geholpen mijn vaardigheden en kennis van gesprekstechnieken verder te verdiepen en aan te scherpen.

 

Jacqueline heb ik leren kennen als een prettige trainer en een scherpe observator. Ze creëert een zodanig ontspannen leeromgeving dat je je kwetsbaar durft op te stellen. En dan dus écht aan de slag kunt gaan met je leerdoelen. Prima handvatten gekregen om in de dagelijkse praktijk (nog) slagvaardiger te zijn!

 

Jacqueline is een ervaren trainer, die met alle soorten doelgroepen heel soepel contact maakt. Ze heeft veel kennis van zaken en beheerst veel communicatieve thema’s. Tegelijkertijd weet ze al deze thema’s heel concreet te vertalen naar het niveau en de behoeften van de doelgroep, en om te zetten in praktische oefeningen die nodig zijn voor de deelnemers die ze op dat moment tegenover zich heeft. Daarnaast is de dragende factor in haar trainerschap haar oprechte betrokkenheid. Ze heeft werkelijk het beste voor met al haar deelnemers, en zal er alles aan doen om elke cursist haar persoonlijke aandacht te geven en stappen te laten zetten in zijn of haar persoonlijke effectiviteit. De belangen van de cursist staan in alles bovenaan bij Jacqueline en ze zet zich met veel extra energie in om deze belangen optimaal behartigd te krijgen. Deze inzet en vasthoudendheid maken het verschil, en zie je gewoon niet bij elke trainer...

During the time I worked together with Jacqueline at Stream International she created one of the most advanced HR/Recruitment and Training programs ever seen in an organisation. She was able to come up with the creative concepts and knew how to implement them. That is a combination hard to find in current business practices. We had some wonderful years together!