Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Visie

Ik ben ervan overtuigd dat contact de beste basis is om de samenwerking en gesprekken soepel te laten verlopen. In contact met de ander is nagenoeg alles bespreekbaar. Het voeren van een gesprek in contact met anderen is de basis voor bijna alles:

  • Voor goed samenwerken op het werk
  • Voor goed samen leven in een relatie
  • Voor goed communiceren met je kinderen en je familie
  • Voor vriendschappen
  • Voor goede verstandhouding met de buren
  • Voor goed samenwerken in een team en goed functioneren van een organisatie

Dit klinkt misschien logisch en voor de hand liggend, maar juist in deze tijd van snelle communicatie en social media weten we vaak niet meer goed hoe we echt persoonlijk contact maken.
Een goed gesprek is niet altijd meer vanzelfsprekend en we worden er minder vaardig in.

We zien hierdoor soms op tegen lastige gesprekken, waar we liever met een boog omheen lopen.  Maar eromheen lopen maakt meestal niet dat het op termijn beter gaat, het gesprek aangaan is enger, maar ook effectiever! Alleen moet je wel weten hoe je dat doet: contact maken en een goed gesprek voeren.

Helaas is er niet één manier. Geen vast stramien of stappenplan. Want iedereen is anders. Maar ik geloof wel wat iedereen een goed gesprek kan voeren en het in zich heeft om echt contact te maken. En ik kan je leren hoe je dat doet.

Vertel me iets en het waait door me heen
Laat me iets zien en ik weet het morgen nog
Laat me iets voelen en ik weet het mijn hele leven 

(Lao Tse)

Omdat ik geloof iedereen anders is, zie je dat ook terug in mijn werkwijze. Ik ga samen met jou op zoek naar wat al werkt en waar het beter kan. We nemen dat wat jij al goed kunt als startpunt. Dat is de basis waarop we voortbouwen. Vervolgens onderzoeken we waar er voor jou winst te halen is.

Daarbij houd ik altijd rekening met de context waarin jij werkt! Want ook die is belangrijk: wat in de ene omgeving werkt hoeft niet per se aan de slaan in de andere omgeving. Jij weet wat voor jou belangrijk is en daar zetten we op in.  

Leren doe je samen.
We gaan met z’n drieën aan het werk: jij en ik, samen met mijn vaste trainingsactrice Tet van der Donk.
Tet streeft ernaar – net als ik – om jou te laten ervaren dat je succes kunt behalen in de gesprekken die je voert en wat ervoor nodig is om dat te krijgen.

Soms hebben mensen al eerder met een trainingsacteur gewerkt in groepstrainingen, en dan vooral ervaren wat er niet goed ging, gemerkt hoe lastig of pijnlijk dat is. Dat is jammer en ook niet effectief. Wij geloven dat het veel leerzamer is als jij de ruimte krijgt om uit te proberen hoe het anders kan in gesprekken, en terug te horen wat er werkte in het gesprek en wat (nog) niet. Zonder dat daar een oordeel aan zit, of een label ‘goed’ of ‘fout’.

Door samen te oefenen merk je wat werkt en wat bij je past en kun je ‘veilig’ experimenteren. Is dat eng? Soms wel, want leren haalt je uit je comfortzone en dat kan ongemakkelijk aanvoelen. Toch horen we terug dat mensen zich snel op hun gemak voelen bij ons. Dat ze merken dat wij erop uit zijn om je verder te helpen. En je te laten ervaren wat werkt: want als je het in de training kunt, kun je het overal, op je werk bijvoorbeeld.

Kan ik iets voor je toelichten? Bel me op 06-41527835 of stel je vraag via een geschreven bericht

Spreekt dit je aan en wil je weten ik je kan helpen jouw leervraag te beantwoorden? Hier vertel ik over de trainingen die anderen volgden bij mij