Jouw trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken

U bent hier

Workshop 'Nee zeggen tijdens de feestdagen'

Stel, je vindt nee zeggen lastig. Niet altijd, maar soms. Als het erop aan komt. Of wanneer je de druk van anderen voelt. 
Dan zou je nee willen zeggen, maar zegt dan toch ja, of je vermijdt een duidelijk antwoord. Bijvoorbeeld: 

 • Je werkt misschien de feestdagen, terwijl je liever vrij zou zijn. Omdat je (wederom te snel?) hebt toegegeven aan een collega, die vastzit aan de schoolvakanties. 
 • Of je zegt ja op een opdracht, zonder stil te staan bij de vraag of je wel ruimte hebt (en vervolgens werk je de achterstand bij tijdens de feestdagen). 
 • Of privé neem je niet altijd je ruimte, en dat merk je tijdens de feestdagen. Dan moet het vooral gezellig zijn. Dan doe je dingen toch maar, vanwege de lieve vrede. Of omdat je geen zin hebt in gedoe. 

Als je deze situaties herkent ben je waarschijnlijk iemand die wilt dat het gezellig is en dat de dingen goed voor elkaar zijn. Jij kunt goed regelen en organiseren. Je ziet snel waar dingen mis kunnen gaan, en jij springt dan in dat gat.

‘Doen wat anderen van je verwachten’ is vermoeiend en voor de meeste mensen een energielek. 

Nee zeggen is ook een optie! 

 • Wil jij dat energielek dichten, én anderen te vriend houden? 
 • Wil je jezelf de ruimte geven, zonder ruzie te krijgen? 
 • Wil jij doen wat voor jou goed is, en daaraan vasthouden? 
 • En je daarbij goed voelen?

Dan is deze korte workshop wellicht iets voor jou. Je krijgt inzicht in:

 • Jouw communicatiestijl als de belangen uiteenlopen
 • Wat er gebeurt in de interactie tussen mensen, dat niet wordt uitgesproken  
 • Welke overtuigingen jou helpen en welke jou hinderen
 • Je oefent met een eigen situatie die jou energie kost

Na afloop van deze workshop heb je concrete handvatten om tijdens de feestdagen (en daarbuiten) beter voor jezelf op te komen. Je weet de juiste woorden te vinden om dat te vertellen, en je weet wat jij kunt inzetten om de relatie goed te houden. 

Wil jij 3 uur investeren in jezelf én investeren in rustiger feestdagen? Schrijf je dan in!

Praktische informatie: 
De workshop is op woensdag 11 december van 14.30 - 17.30 uur en wordt bij Maliebaan 45 in de stad Utrecht gegeven.

Er is plek voor 4-8 deelnemers. 

Jouw investering: € 85,00 inclusief BTW
(€ 70.25 plus € 14,75 BTW = € 85,00)

Na aanmelding en betaling is je inschrijving definitief. Je krijgt dan een bevestiging en een korte voorbereidingsopdracht. Uiteraard ontvang je dan ook alle praktische gegevens en een herinneringsmail een paar dagen voorafgaand aan de workshop.

Twijfel je? Lees dan hieronder de meest gestelde vragen, misschien staat de jouwe er ook bij.

 

Ja, ik meld me aan voor de workshop op 11 december van 14.30 - 17.30 uur
dit veld niet invullen s.v.p.

Ik geef je gegevens nooit door aan anderen en ik ga je niet spammen. Daar houd ik zelf ook niet van.

 

Ja maar…  

 1. Kan ik dat wel leren in 3 uur? 
  Ja, je kunt de basis hiervan prima leren in 3 uur. Je zult verschil gaan merken in je dagelijkse leven, wanneer je het gaat toepassen. Soms kunnen kleine veranderingen al grote verschillen maken van dag tot dag. Je zult ook merken dat dit een proces is, dat met vallen en opstaan gaat. Twee stappen vooruit, en soms weer een stapje terug. Dus het zal wel wat van je doorzettingsvermogen vragen om de dingen die voor jou werken, te blijven toepassen. Maar dat zou best de moeite waard zijn, toch?  
   
 2.  Ik wil graag leren Ja zeggen op wat ik wel wil, in plaats van Nee zeggen op wat ik niet wil. Is daar ook ruimte voor? 
  Jazeker! Uiteraard ligt de nadruk op wat voor jou belangrijk is. Zodat je je minder laat leiden door wat anderen van je willen, maar kunt kiezen voor wat jij graag wilt. 
   
 3. Heeft het wel zin? Mijn baas/moeder is een lastige hoor ...
  Dat bepaal jij, of het zin heeft. Ik denk dat je niet voor niets tot hier toe hebt gelezen. Ben je bereid om in jezelf te investeren en hier moeite voor te doen? Als het antwoord op deze twee vragen ja is, dan heeft het zin. Stel je eens voor dat het lukt om het gesprek met je moeder of je baas hierover aan te gaan en te krijgen hoe jij het hebben wilt? Heeft het dan zin?  
   
 4. Het kost wel geld 
  Dat klopt. Dus vraag je af hoeveel plezier je denkt te hebben van je investering, als het je lukt. Ik geloof erin, dat ook jij dit kunt leren.

  Je krijgt een factuur, die je kunt opvoeren bij je Belastingaangifte als scholingskosten. Wanneer je meer dan € 250.00 per jaar investeert in scholing en opleiding, mag je dit bij je Belasting aftrekken en kost het je per saldo dus minder dan € 85,00. Hier is de informatie die de Belastingdienst hierover geeft: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/co....
   
 5. Ik weet het wel wat ik moet doen, en ik probeer het ook, maar het is wel lastig hoor…
  Klopt. Ik ga je ook niet vertellen dat het moeiteloos zal zijn. Je gaat iets veranderen en dat kost wat moeite. En wanneer jij iets verandert aan hoe jij je gedraagt, dan gaat je omgeving reageren. Dat zijn twee wetmatigheden. We besteden in de workshop dus ook aandacht aan concrete behapbare veranderingen, standvastigheid en hoe te reageren bij weerwoord. 
   
 6. Ik heb al veel hints gegeven, maar jij kent mijn collega’s niet.
  Klopt, ik ken jouw collega’s niet. Wat ik wel weet, is dat hints meestal niet werken. Wat wel werkt, dat bespreken we tijdens de workshop. 
   
 7. Ik vind dit wel spannend, nu moet ik mijzelf blootgeven in een vreemde setting.
  Je bent waarschijnlijk niet de enige die het spannend vindt. Omdat dit voor veel mensen spannend is, heb ik een minimum en een maximum aantal deelnemers per groep gesteld. 
  Een minimum aantal van 4 deelnemers per groep om van elkaars ervaring te kunnen leren. 
  Een maximum aantal van 8 deelnemers, zodat de setting veilig blijft en ik iedereen persoonlijke aandacht kan geven.
  Bovendien bepaal jij je eigen grenzen, hoeveel voor jou comfortabel is om bloot te geven. Ik nodig je uit om te experimenteren, jij bepaalt hoever je daarmee gaat. 
   
 8. Ik ben bang dat het 'zwaar' wordt en in deze tijd heb ik behoefte aan 'licht en luchtig'. 
  De workshop biedt jou echte handvatten om ruimte voor jezelf te maken. Jij kijkt naar je zelf en deelt wat je wilt, en houdt ook voor jezelf wat je wilt. We graven niet in het verleden, maar kijken juist heel praktisch naar het hier-en-nu. Er is ook ruimte om met elkaar te lachen om (soms bizarre) situaties rondom de feestdagen. Herkenning dat je niet de enige bent die ermee worstelt, maakt dat je met elkaar kunt meedenken over praktische oplossingen.   

 9. Ik zou je wel even persoonlijk willen spreken voordat ik beslis, kan dat? 
  Ja, dat kan. Bel me gerust op 06-41527835. Als ik een training geef, staat mijn voicemail aan. Spreek dan een bericht in, dan bel ik je terug.
  Of laat een bericht voor me achter via https://www.jvts.nl/contact Dan neem ik contact met je op en kunnen we bespreken wat voor jou nog nodig is, om een goed besluit te kunnen nemen.  

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten! 

Hartelijke groet, Jacqueline
 

Ja, ik meld me aan voor de workshop op 11 december van 14.30 - 17.30 uur
dit veld niet invullen s.v.p.